Blog

Kategorie
 
 
 
 
 

Pivotové dveře jako řešení při extra širokém průchodu

Otočné pivotové dveře se používají často na veřejných prostranstvích, v barech, klubech a restauracích. Pivotové kování umožňuje hlavně při větším rozměru dveřního křídla, a větším průchozím otvoru ušetření prostoru, které zabere dveřní křídlo.  pivotové dvere

 

Skryté zárubně : Příprava stavebních otvorů a správné načasování

Správné načasování montáže skrytých zárubní je velmi důležité. SKRYTÉ ZÁRUBNĚ se osazují před finální úpravou stěn. Tedy na rozdíl od klasických obložkových zárubní, kde se tyto osazují až po finálním omítnutí/vymalování případně tapetování.

Skrytá zárubňa montážTo je z důvodu doomítnutí profilu zárubně až po její hranu, kde zůstává viditelná minimalistická část, a zárubňový profil který je tím pádem podomítkou/tapetou je SKYTÝ (z toho pramení ten název skryté zárubně).Proto je velmi důležité si správně načasovat montáž skrytých zárubní v rámci návaznosti na ostatní stavební práce.

https://www.dvereprofi.cz/skryte-zarubne/

Pokud ještě nemáte hrubý potěr, je nutné mít označený váhorys (budoucí vzdálenost 100cm on podlahy), aby bylo možno korektně v rámci výšky osadit dané zárubně. Rovněž mají vliv skryté soklové lišty.

 

Skryté zárubně a dveře až po strop?

Oslovilo Vás elegantní řešení dveří se skrytou zárubní a možnost provedení dveří bez horního nadpraží "až poskryté zárubně výška 3500mm strop"? Přesně tento účel splňují dveře do výšky až 3500mm.

skryté zárubne výška 3500mm

 

 

 

Má na svědomí vykrádání bytů organizovaná skupina?

Má na svědomí vykrádání bytů s překonáním bezpečnostní vložky organizovaná skupina?

prekonanie bezpečnostnej vložky

 

Aktualizujeme náš blog o nové informace ohledně opakujících se případů vniknutí do bytů, a to nedestruktivním způsobem, bez viditelného poškození.

Z prostředí odborníků na klíče a lidí pohybujících se v této branži se k nám dostali zajímavé (i když neověřené) informace ohledně vykrádání bytů. Prý se jedná o organizovanou skupinu, pravděpodobně je v ní expert na nedestruktivní otevírání vložek.

 

Jarní poslové jsou tady, nezastaví je hraniční kontroly

Nepotřebují ani stavební povolení na své příbytky :) Těšíme se, že přicházejí zpět, ale chceme jim vyčlenit místo, kam si domeček postaví a kde nemohou.

Hroty proti vtáctvu a lastovičkám

Díky našemu e-shopu máte vybraný hrotový systém u sebe již na druhý pracovní den. Více o této problematice se dočtete v našem "poradci" JAK PROTI Vlaštovkám "

Z naší zkušenosti, stejně jako ze zkušeností stovek našich zákazníků, hroty proti ptactvu účinně brání stavbě vlaštovčích hnízd a zahnízdění jiných druhů ptáků (holubů apod.).

I v tomto období pracujeme v plném režimu a jsme Vám k dispozici prostřednictvím online chatu, mailů a samozřejmě jsme dostupní i na telefonických kontaktech uvedených na stránce. Dodržujeme všechny hygienické doporučení a stejně přistupujeme k balení zásilek, které Vám posíláme.

 

Podezřelé krádeže bytů s překonáním bezp.dverí a vložky Mul-T-Lock?

V tomto období zarezonovala informace o vyšším počtu vykradených bytech v Bratislavě , které měly podle dostupných informací certifikované bezpečnostní dveře "že prý" známý výrobce  a bezpečnostní vložku, "že prý" Mul-T-Lock. Co je ale kvalitný výrobce a má kvalitní produkty.....

bezpečnostní dveře překonání bezpecnosti

Z odborného pohledu, je tato událost velmi zajímavá. Sice každé bezpečnostní dveře se překonat dají, je to v podstatě otázka času, a použitého nářadí. Ale v tomto případě to bylo bez hluku, bez zjevného překonání překážky , a detaily směřují na jednoduché překonání bezpečnostní vložky.

 

Informace které pronikly jsou dost strohé, chybí detaily, ale jsou určité indicie jak mohlo k uvedenému dojít. Srdcem každých bezpečnostních dveří je rozvorový vnitřní zámek, a bezpečnostní vložka která dveře ovládá. Pokud překonáte vložku, jakékoliv dveře otevřete . Při dnešní úrovni bezpečnostních vložek, je časově velmi náročně překonat jejich nedestruktivní. Existuje ale v případě "selhání lidského faktoru" jednoduchá cesta.

 

 

Krbové nářadí a péče o krbové vložky

Péče o krby, co přesně k tomu potřebujeme ..... krbové nářadí?

Pro ty z Vás, který si rádi teplem z přirozeného ohně zútulní domov a líbí se jim večerní pohled do krbové nerezový koš na dřevovložky a praskajícího plamene, doporučujeme obstarat si krbové príslušenstvo.Hlavným důvodem je bezstarostné užívání příjemného tepla z krbové vložky. Doporučujeme zvolit si esteticky vhodné krbové nářadí, které bude estetickým doplňkem Vašeho domu a vkusně doplní prostor u krbu.

 

V pyžamu před zabouchlými dveřmi? :)

Ne vzácná situace. Vyjdete z bytu na "otočku" do sklepa / se smetím a po návratu ke dveřím zjistíte že nemáte klíče, resp.kľúče jsou zevnitř ve dveřích, samozřejmě pootočené.Nouzové otevření dveří

Zkoušíte policii, hasiče, ale ti Vám akorát oznámí že pokud není v ohrožení život, nemohou přijít a pokud by i přišli (pokud máte uvnitř hrnec na sporáku a hrozí požár), počítejte spíše s destruktivní cestou otevření dveří (oni se s Vašimi dveřmi velmi "hrát" nebudou).

 

 

Okopový plech

Jak ochráníme dveře a prodloužíme životnost? Investujte do okopových plechůokopový nerezový plech

V rámci interiérových dveří máme více možností jak prodloužit jejich životnost bez zrejmejších poškození. Jedna z možností je nalepení Okopový plechu ve spodní části dveří, který uchrání dveřní křídlo před poškozením.

 

 

Digitální kukátka

Digitální prúzorník? "E" Bezpečnostní dveře - výmysl nebo užitečná věc

Pravděpodobně jste se již setkali s novinkou v podobě digitálního kukátka na dveře. Podívejme se trošku podrobněji na výhody které nám poskytuje tato technologická novinka a na případné negativa.

Klasické kukátko - kukátko, používá drtivá většina majitelů bytů. Je vhodné přesvědčit se před samotným otvor Věří kukátka 5074ením dveří, kdo se jimi stojí, ať už z hlediska bezpečnosti, nebo i případného zatajení své přítomnosti před nechtěnými návštěvníky. Zmíněné nám poskytne i klasické kukátko. Avšak rozdíl nastává v případě naší nepřítomnosti.

 

Péče o dřevená okna a ošetrovací sada Sikkens

Péče o dřevěná okna Pokud máte dřevěná okna od kvalitního výrobce, s kvalitní povrchovou úpravou, vydrží Vám jistě dlouho bez jakéhokoliv zásahu. Při moderních kvalitních nátěrech již neplatí že nátěr okna musíte obnovovat každých 5-6 let. Samozřejmě to chce se o okna starat, a to že ta "péče" není nic zatěžující Vám poradíme v tomto článku.

osetrovacia sada sikkens

Výrobcem bude poskytnuta delší kvalitních povrchových nátěrů, který poskytují prodlouženou záruku na své produkty (5-6 let a více) vědí jak je důležité obnovit vrchní ochrannou vrstvu laku, kterou UV záření postupně degraduje. Existují jednoduché emulze, které působí jako mléko, které se jednoduše aplikují nanesením na hadřík a rozetřením po okenním rámu (nejvhodnější spojit s jarním / podzimním mytím oken). Časově to zabere chvilku a obnovením vrstvy laku, získají okna lesk, a trvanlivou ochranu. My doporučujeme ošetřovací sadu Sikkens. Doporučuji před použitím vyzkoušet v rohu / na kraji Vašeho okna hadříkem nanést malé množství přípravku, abyste předešli případné reakci, pokud nevíte zda je daná ošetřovací sada vhodná na Váš nátěr. Hlavně v případě že máte odlišného dodavatele vrchního nátěru jako je Sikkens Pravidelná a šetrná péče o okna osvěžuje jejich lesk a obnovuje odolnost oken proti povětrnostním vlivům (hlavně degradaci laku UV zářením). Pravidelné používání (2x ročně) výrazně prodlužuje životnost oken.

 

Kvalita čínských "bezpečnostních" dveří

 

cinske bezpečnostní dveře

Jak dokáže malá holčička otevřít "bezpečnostní dveře" Made in Chine otvírákem na konzervy?

Zní to neuvěřitelně? Tak si přečtěte následující video a raději si sedněte:

https://www.facebook.com/138801182832395/videos/993712237341281/

 

Samozřejmě vysloveně NEDOPORUČUJEME zakoupení podobného typu dveří, tedy pokud se chcete cítit alespoň trochu bezpečně a jistě.

 

Jak správně vybrat dveře

Poradce při výběru interiérových dveří

Dveře a obložkové zárubně se skvěle hodí do každého interiéru. Vybírat můžete plné dveře či prosklené dveře v mnoha úpravách a variantách povrchu a dekoru. Díky promyšlené vizualizaci se můžete předem podívat, jak budou různé dveře vypadat přímo ve vašem bytě či domě. Pokud již víte, který model dveří je pro vás vhodný, sestavte si dveře a jejich konkrétní provedení jednoduše v konfigurátoru.

Co je třeba vědět předem? Zde máte 5 kroků pro spokojené bydlení

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze