Kategorie
 
 
 
 
 

Jak správně vybrat dveře

Poradce při výběru interiérových dveří

Dveře a obložkové zárubně se skvěle hodí do každého interiéru. Vybírat můžete plné dveře či prosklené dveře v mnoha úpravách a variantách povrchu a dekoru. Díky promyšlené vizualizaci se můžete předem podívat, jak budou různé dveře vypadat přímo ve vašem bytě či domě. Pokud již víte, který model dveří je pro vás vhodný, sestavte si dveře a jejich konkrétní provedení jednoduše v konfigurátoru.

Co je třeba vědět předem? Zde máte 5 kroků pro spokojené bydlení

1. Jaký druh dveří požadujete?

Nejprve je třeba se zamyslet, jaký typ a kolik dveří potřebujeme. Ať už požadujeme interiérové ​​dveře, vchodové interiérové ​​nebo venkovní dveře. Každý z těchto typů dveří je vyroben z jiných materiálů a má jiné vlastnosti. Nedílnou součástí dveří je i obl.zárubňa, která tvoří komplet s dveřmi.

2. Na jaký účel budou sloužit dveře?

Jsou místnosti, kde potřebujeme dostatek osvětlení a proto volíme prosklené dveře. Dveře do ložnice nebo koupelny jsou záležitostí osobního vkusu, někdo preferuje plné dveře kvůli soukromí a tlumení zvuku, jiný částečně prosklené nebo celoskleněné dveře v matném provedení skla, které dodají interiéru na lehkosti. Pro domácnosti s dětmi doporučujeme volit bezpečnostní sklo.

3. Způsob otevírání?

Důležité je rozhodnutí, kterým směrem se vaše dveře budou otevírat, či směrem dovnitř místnosti nebo ven. V případě, že již máte panty na zárubni, stačí se postavit před dveře (ze strany místnosti aby se dveře otevíraly k Vám), podívat se na panty a pokud je máme vlevo, potřebujeme levé dveře, pokud je vidíme vpravo, objednáváme si pravé dveře . Pokud si stále nejste jisti, kontaktujte nás a rádi Vám poradíme. Dveře můžete mít i posuvné (buď do stavebního pouzdra případně předních stěnu). V současné době se díky úspoře prostoru těší stále větší oblibě, hlavně šetří místem. Více Vám umíme poradit v našem poradci při výběru pouzdra / posuvných dveří.

4. Rozměry dveří?

Dalším krokem je zaměření rozměrů pro dveře. Pokud si na to sami netroufáme, doporučujeme nás kontaktovat pro odborné zaměření. Nejčastěji se prodávají dveře v rozměrech 80 a 90 cm / 197 cm, což je průchozí šířka a výška zárubně. Pro komoru nebo technické místnosti postačí šířka 60 nebo 70 cm, je však třeba brát na to ohled ve stavebním projektu.

5. Jaké povrchové úpravy, dekory a vlastnosti dveří zvolit?

Výběr povrchové úpravy záleží na tom, do jaké míry budou v budoucnu vaše dveře namáhané. Například do místností s větší zátěží, obývané dětmi, domácími mazlíčky nebo do koupelen, kde se vyskytuje vlhkost, volíme odolnější povrchy jako je oděruvzdorný materiál CPL nebo SOLO 3D. Dveře SOLO 3D věrně napodobují přírodní dřeviny a nejsou náročné na údržbu jako dřevěné dveře. Pro vyznavače dřevěných dekorů nabízíme možnost volby tradičního materiálu nazývaného dýha, která však vyžaduje ošetřování. Samozřejmostí jsou také foliované povrchy. Pozornost je třeba věnovat i klikám a kování. V některých místnostech, např. v kotelně nebo garáži, doporučujeme volit protipožární dveře, u vchodových dveří do bytu požárně bezpečnostní dveře. V místnostech, jako jsou ložnice a dětské pokoje, je vhodné osadit protihlukové dveře.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze