Kategorie
 
 
 
 
 

Okopový plech

Jak ochráníme dveře a prodloužíme životnost? Investujte do okopových plechůokopový nerezový plech

V rámci interiérových dveří máme více možností jak prodloužit jejich životnost bez zrejmejších poškození. Jedna z možností je nalepení Okopový plechu ve spodní části dveří, který uchrání dveřní křídlo před poškozením.

 

okopové plechy

- řežeme je přímo na míru (je nutné v objednávce v textu vyspecifikovat přesný rozměr), v různých výškách dle požadavku zákazníka od 100m, 200mm do 500mm výšky plechu. Z provedení je trvanlivé a ekonomicky nejvhodnější provedení hliníkového Okopový plechu s povrchovou úpravou elox nerez F9.

Z dalších variant umístění nerezového plechu je umístění pod madlem, klikou, kde je chráněna část dveří v místě kde dochází k nejčastějšímu kontaktu s rukama, což se projeví škrábanci nebo odřením povchu. Eliminujeme to správně zvolenou velikostí Okopový plechu. Plechy jsou vyráběny na míru, doporučujeme zvolit dostatečný rozměr velikost, který překryje daný požadovaný prostor na dveřích. Při použití kování a madla je nutnost počítat s potřebnou úpravou, otvory na přesný typ kování, madla - s tímto Vám umíme poradit, pomoci.

V případě použití lidově řečených lietačiek, kyvných dveří, je přímo nutností umístění Okopový plechu v požadované výšce, většinou ve střední části, a stejně ve spodní, např.v kuchyni kde zaměstnanci dveře otevírají nohama, pojízdným vozíkem s jídly a podobně.

Uvádíme Vám příklad objednávky běžných rozměrů spodního Okopový plechu na dveře v typizovaném rozměru 800/1970:
Strana se širším falcem dveří má šířku 850mm, obvykle objednáváme -10mm (rezerva po 5mm po stranách) tedy rozměr 840mm, protilehlá strana s užším falcem má rozměr 820mm , v tomto případě doporučujeme 810mm.

Sumář na jedno křídlo 800/1970 objednáváme 1x 840mm a 1x 810mm, na potřebnou výšku.
Samozřejmě je třeba zvážit dispozice u Vás, typ zárubně, její zásah a překrytí falcu dveřního křídla, které mohou mít vliv na finální rozměry.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze