Kategorie
 
 
 
 
 

Má na svědomí vykrádání bytů organizovaná skupina?

Má na svědomí vykrádání bytů s překonáním bezpečnostní vložky organizovaná skupina?

prekonanie bezpečnostnej vložky

 

Aktualizujeme náš blog o nové informace ohledně opakujících se případů vniknutí do bytů, a to nedestruktivním způsobem, bez viditelného poškození.

Z prostředí odborníků na klíče a lidí pohybujících se v této branži se k nám dostali zajímavé (i když neověřené) informace ohledně vykrádání bytů. Prý se jedná o organizovanou skupinu, pravděpodobně je v ní expert na nedestruktivní otevírání vložek.

 Jde o vložky s tzv. , plochým klíčem, v základní, nebo i bezpečnostní třídě 3. To jsou vložky které nemají v rámci ochranných prvků plovoucí stavítko nebo zdvojené stavítko jak mají kvalitnější vložky 4. bezpečnostní třídy např. EVVA 4KS případně vložka Mul T Lock Classic PRO

Jelikož jsou všechny stavítka pevné, je pravděpodobně možné, vložku speciálními nástroji "vyhmatat". Chce to samozřejmě profesionála a čas.

V bytovkách a panelácích, kde působili (vybírali si hlavně top lokality v rámci města), nebyl kamerový systém. Vstup si zajistili přelepením magnetického zámku vstupních dveří páskou, čímž vyřadili bezpečnostní kontrolovaný vstup. Později vešli už bez vyzvánění a kontaktování kohokoliv. Podle dostupných informací se při krádežích zaměřují pouze na hotovost a šperky. Samozřejmě, už jen ta představa, že se Vám po domě jezdil někdo cizí je nepříjemná a dlouhodobě s tím majitel bytu může mít problém.

Doporučujeme být obezřetný, všímat si cizích lidí. A tu dvojnásob platí, že vstupní vchodové, a také bezpečnostní dveře, jsou tak silné jako nejslabší článek v nich. Pokud máte v bezpečnostních dveřích i 20 či 30 bezpečnostních čepů, pokud někdo překoná vložku, tak jejich jedním pootočením deaktivuje. Pokud máte jednodušší vložku ve dveřích, je vhodné raději uvažovat o výměně vložky za typ s pokročilejšími ochrannými prvky, jako jsou zmíněné plovoucí stavítka vložky v 4. bezpečnostní třídy např. EVVA 4KS

bezpečnostní vložka EVVA 4KS

 

 

 

 

 

 

případně bezp.vložka Mul T Lock Cassic-PRO, EVVA ICS-SYMO, případně Mul T Lock Interactive +.

 

 

Mul-T-Lock  MT5+ bezpečnostní vložkaNebo už jít do TOP kvality magneticky ovládaných vložek jako je EVVA MCS-SYMO nebo kvalitní vložka Mul T Lock MT5 kde je metoda vyhmatání nerealizovatelná.

 

 

 

 

 

 

 

V případě že potřebujete pomoci s výběrem vložky, určením velikosti, příslušenství (funkce proti smyku, olivka zevnitř) inspirujte se našim "PORADCE PŘI VÝBĚRU VLOŽKY - Interierdvere, s.r.o.".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze