Kategorie
 
 
 
 
 

Digitální kukátka

Digitální prúzorník? "E" Bezpečnostní dveře - výmysl nebo užitečná věc

Pravděpodobně jste se již setkali s novinkou v podobě digitálního kukátka na dveře. Podívejme se trošku podrobněji na výhody které nám poskytuje tato technologická novinka a na případné negativa.

Klasické kukátko - kukátko, používá drtivá většina majitelů bytů. Je vhodné přesvědčit se před samotným otvor Věří kukátka 5074ením dveří, kdo se jimi stojí, ať už z hlediska bezpečnosti, nebo i případného zatajení své přítomnosti před nechtěnými návštěvníky. Zmíněné nám poskytne i klasické kukátko. Avšak rozdíl nastává v případě naší nepřítomnosti.

Případně v situacích, kdy se někdo snaží k nám dozvoniť když doma nejsme, případně při kvalitnějších typech digitálních kukátok, i když se někdo jen "obšmieta" okolo našich dveří, a toto vědí kvalitnější typy zaznamenat, a vy si to následně po příchodu domů přehrajete z SD karty Věří kukátka DDK5090 CZ


Tímto způsobem víte identifikovat i případný "zdroj" nepořádku před Vašimi dveřmi, což je často k nezaplacení :) Kukátko totiž zaznamená spolehlivě každou osobu přecházející předních dveře a základě detektoru pohybu, tu ale upozorňujeme na Vaši povinnost označit monitorovaný prostor označením "prostor monitorován kamerových systémem ".

Ze zajímavých vychytávek mě zaujal alarm, který se aktivuje pokud se někdo delší dobu vyskytuje před dveřmi (potencionální zloděj). Užitečná je i funkce, když Váš návštěvník dokáže zanechat zprávu v době vaší nepřítomnosti. Některé typy dokáží dokonce zprostředkovat komunikaci s osobou před dveřmi na dálku za pomoci mobilního telefonu, protože má vestavěný GSM modul jako např. typ Věří kukátka DDK5090 GSM CZ

Fakt zajímavá funkce je že toto kukátko Vám zašle na mobil aktuální zhotovenou fotografii příliš dlouho pobývá osoby před Vašimi dveřmi .... no to je již jiný "level" bezpečnosti

Ekonomickou variantou je základní typ Věří kukátko DVK 5074 CZ které napr.ponúka manuálně zachycení videa, obrázku

Montážní výměna
Díky velmi jednoduché montáži, kterou zvládne téměř každý, možná během několika minut bez jakýchkoli větších úprav dveří instalovat elektronické digitální dveřní kukátko nebo jím nahradit dosavadní klasické optické kukátko. Postačí stávající optické kukátko demontovat a instalovat elektronické do stávajícího otvoru, což v konečném důsledku znamená, že samotná montáž zabere pouze pár minut, aby bylo nutné vyvrtat jeden jediný otvor do vašich dveří. Vše potřebné k montáži digitálního kukátka najdete uvnitř balení, je to srozumitelné a i méně zdatný kutilové se montáže určitě bát nemusí.

Co na závěr .... S rostoucí kriminalitou v hotelových zařízeních, kancelářích, panelových a bytových domech se staly dveřní digitálně kukátka moderním a oblíbeným nástrojem pro zvýšení bezpečnosti, obzvláště pak v rodinách s malými dětmi nebo seniory.

Digitální dveřní kukátka jsou stále více používána jako alternativa k běžným optickým dveřním kukátkům. Obecně se jedná o miniaturní kameru v nenápadném provedení snímající prostor před dveřmi, pořizuje snímky nebo video, která ukládá na paměťovou kartu, případně tato data odesílá na mobilní telefon nebo e-mail. Výhody má nesporné a osobně si myslím je otázka času kdy velkou měrou nahradí klasické optické. Hlavně v době kdy se ceny výrazně snížily a digitální průhledítka se stávají i cenově příjemných bezpečnostním doplňkem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze